Onursal Başkandan

Prof. Dr. Fang Zhu

Onursal Başkan

1956 yılından bu yana arılar dünyasında bulunuyorum.

Çin’deki tek “Bal Arısı Akupunktur Tedavisi”ni kurdum ve arı zehri tedavisini Meridyenler ve Temsilciler Teorisi ile kombine ederek 60 yıldır Apiterapi Sağlık Hizmeti ile uğraşıyorum. Ayrıca hiperlipidemi’yi önlemek ve tedavi etmek için propolis tabletleri üzerinde çalıştım. Bal arısı ürünlerinin sağlık hizmetlerine etkilerini geliştirmeye ve hastalıkların önlenmesinde apiterapinin önemli rolünü araştırmaya devam ediyorum.

1980’lerde Çin Resmî Televizyonu; “Central Newsreel and Documentary Film Studio” (CNDFS), çeşitli ülkelerde yayın yapmak için  İngilizce’ye de tercüme edilen “Profesör Fang Zhu: Apiterapi Uzman“ı adlı yapımı yayınladı. O tarihlerden itibaren de birkaç kez Çin Merkez Televizyonu’na (CCTV) röportaj verdim. 1990’lı yıllarda Çin üniversitelerinde başhekim ve misafir profesör olarak çalıştım.

Çin’de 50 ve yurtdışında 12 kez ve 2000’den fazla öğrenciye Apiterapi Kursları düzenleyen Uluslararası Apiterapi ve Arı Ürünleri Derneği’ni (IABPS) kurdum. Kuruluşundan günümüze kadar birçok kişi bu Apiterapi Sağlık Hizmetleri’ne katılıyor.

Türkiye Apiterapi Derneği meslektaşlarının da rasyonel ve gerçekçi bir yöntemle çalışmasını ve Apiterapi tedavimize daha fazla katkıda bulunmasını dilerim.

En iyi dileklerimle,

Prof. Dr. Fang Zhu