47. APIMONDIA KONGRESİ 2022’YE KADAR ERTELENDİ
Apimondia Yürütme Konseyi, Yerel Organizasyon Komitesi ve Rusya Ulusal Arıcılar Birliği ile yakın istişare içinde, COVID-19’un gerçekleri ve bu salgının seyahate neden olduğu belirsizliği göz önüne alındığında, bunun en mantıklı hareket tarzı olduğuna karar verdi.
2022’de Ufa’da yapılacak büyük 47. Apimondia Kongresi’ne kararlılığımızı sürdürüyoruz: “Hadi Avrasya’nın kalbinde arı olalım”.
Yeni tarihler yakında duyurulacak ve kongre web sayfası buna göre revize edilecektir.

APIMONDIA 2021
47. APIMONDIA – Uluslararası Arıcılık Kongresi
20-25 Eylül 2021, UFA, RUSYA

47. Apimondia – Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2021) 20-25 Eylül 2021 tarihleri arasında Rusya’nın UFA kentinde düzenlenecek

Davet

Kongre Başkanı

Değerli dostlar!

Rusya’daki arıcılar, arıcılık geleneklerini ve deneyimlerini nesilden nesile dikkatle aktarmışlardır. Rusya Ulusal Arıcılar Birliği, en büyük arıcılar topluluğu ve 128 yıllık bir geçmişe sahip Rus Arıcılar Derneği’nin ardılıdır.

A. Butlerov, I. Kablukov, N. Vitvitskiy, G. Kozhevnikov, A. Titov ve dünya arıcılığının gelişmesine katkıda bulunan diğerleri gibi Rus arıcı bilim adamlarının isimleri tüm dünyada iyi bilinmektedir.

Rusya Ulusal Arıcılar Birliği’nin ana hedefi arıları korumaktır. Biraz daha açacak olursak, flora ve faunanın gelişimini ve refahını muhafaza etmek; Birlik üyeleri olan arıcılar tarafından arıcılığa yaratıcı yaklaşım ve yüksek kaliteli bal üretimi için koşullar yaratmak. Rusya Ulusal Arıcılar Birliği, dünyadaki tüm ilgili etkinliklerde aktif rol almaktadır.

Başkurtistan (Bashkortostan) Cumhuriyeti Hükümeti geleneksel olarak arıcılığa özel destek sağlamaktadır. Başkurtistan’daki insanlar, misafirperverlikleri, istisnai gelenekleri, arıcılık konusundaki sevgileri ve bilgileriyle tanınır ve Rusya’daki en yüksek bal tüketim oranına sahiptir.

Başkurtistan’ın 47. Apimondia Kongresi’ni Ufa’da düzenleme girişimiyle öne çıkması tesadüf değil. Eminim ki Kongre’nin her katılımcısı, ApiExpo 2021’de ilginç bir şeyler bulacak ve sadece Başkurtistan’ın değil, aynı zamanda ApiExpo 2021’de sunulacak olan tüm Rus bölgelerine ait en iyi arıcıların deneyimlerini tanıma fırsatı bulacak.

Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız, sevgili meslektaşlarım!

Rusya Arıcılar Derneği
Başkanı